Servicii Construcţii Civile
Compania noastra executa constructii "la rosu", "la cheie", modernizari, renovari, reparatii, consolidari, mansardari:
- structuri de rezistenta (radier general, cadre si grinzi de beton, zidarie semiportanta, structura de lemn);
- sapaturi;
- cofraje;
- armaturi fier;
- turnari betoane;
- şape;
- zidarii;
- tencuieli;
- gips carton;
- vopsitorii;
- zugraveli;
- placari gresie/faianta;
- montare parchet;
- termoizolatie fatada (placare polistiren, fixare mecanica si dibluri, armare cu plasa fibra, coltare, tencuiala speciala, lavabila, tencuiala decorativa);
- instalatii sanitare (AVEM PARTENERI CU CARE AM COLABORAT PENTRU LUCRARILE AVUTE IN ANTEPRIZA);
- instalatii incalzire, inclusiv montaj centrale termice (AVEM PARTENERI CU CARE AM COLABORAT PENTRU LUCRARILE AVUTE IN ANTEPRIZA);
- instalatii electrice (AVEM PARTENERI CU ACARE AM COLABORAT PENTRU LUCRARILE AVUTE IN ANTEPRIZA).
1. Case pe Structură de Beton
In industria construcţiilor, betonul, in special cel armat si precomprimat, reprezintă principalul material de construcţii, folosit la structuri, datorita avantajelor pe care le are:
- durabilitate;
- executarea elementelor de construcţii sub orice forma;
- rezistenta la foc;
- caracter monolit;
- masivitate construcţii.
Acest lucru face ca betoanele sa fie materiale foarte variate in ce priveşte proprietăţile lor tehnice, modul de fabricare si punere in lucru. In funcţie de modul de armare se clasifica in:
- beton cu armatura flexibila;
- beton cu armatuar rigida;
- beton precomprimat;
- beton ciclopian.
In condiţii obişnuite, betonul se toarnă in cofraje, injectarea betonului facandu-se sub presiune, pe cat posibil, continuu, fara intreruperi iar in timpul turnării sa nu se producă segregări. Compactarea betonului este o operaţiune foarte importanta prin care se urmăreşte o umplere completa a cofrajelor, o reducere a spatiilor dintre granule si eliminarea parţiala a aerului. Compactarea se poate realiza prin vibrare cu pervibrator.
La "ROŞU"- fundatia;
- structura (cadre si grinzi);
- zidarie caramida, BCA, etc;
- structura acoperisului (sarpanta) realizata din lemn;
- scara interioara beton.
- casa "la rosu";
- finisaje interioare;
- finisaje interioare (gips carton, zugraveli, gresie, faianta, parchet);
- izolatie termica exterioara cu polistiren;
- invelitoare (tabla tip tigla);
- tamplarie PVC cu geam termopan;
- instalatii sanitare;
- instalatii incalzire (inclusiv montaj centrala termica);
- instalatii electrice.
2. Case pe Structură de Lemn
Structura de rezistenta a construcţiilor moderne din lemn este realizata din material lemnos de rasinoase, utilizat in modul cel mai optim, consolidata de panouri tip OSB si de alte elemente metalice de legătura. Acest tip de structura oferă avantaje net superioare fata de construcţiile din beton si fata de cele tradiţionale din lemn:
- obţinerea unei structuri uşoare si foarte rezistente;
- elasticitatea materialului lemnos conferă siguranţa in cazul producerii seismelor;
- folosirea eficienta si economica a materialului lemnos;
- realizarea in timp redus a construcţiei.
Daca la aceasta structura adăugam folosirea unor materiale moderne de construcţie (vata minerala, rigips, membrane, etc.) obţinem o izolaţie termica si fonica foarte bune, umiditate interioara optima, precum si un climat de locuit foarte sănătos.
Un element important pe care il luam in considerare la construirea unei case este rezistenta mecanica a acesteia. In zonele cu seismicitate mare o casa din lemn prezintă avantajul masei proprii reduse, insa daca in zona respectiva se manifesta vânturi puternice este necesara adoptarea unor soluţii adecvate de rigidizare si ancorare (atat a casei de fundaţie, cat si a etajelor si acoperişului).
De asemenea, cand situaţia impune aceasta, montam in structura pereţilor elemente diagonale cu rol de contravantuire, suplimentare panourilor de OSB sau de placaj. In cazul in care structura din lemn a peretelui este placată la exterior cu scândura, aceasta va fi montata la 45 de grade iar contravantuirile incastrate devin atunci obligatorii.
Configuraţie tipica pentru pereţii exteriori este (de la interior spre exterior): panouri de rigips, bariera (sau membrana semipermeabila) de vapori, structura portanta din lemn, constituita din dulapi cu dimensiunea 150x50 mm, poziţionaţi perpendicular pe direcţia peretelui si formând spatii de 410 mm sau 610 mm, izolaţia termica (cel mai uzual formata din vata minerala) introdusa in spatiile dintre dulapi, panouri de OSB (sau alte materiale similare), bariera de aer, invelitoare exterioara (siding, tencuieli, etc).
O izolaţie termica foarte buna reduce considerabil cheltuielile pentru incalzire in timpul iernii sau pentru aer condiţionat vara. Valorile necesare pentru rezistentele termice ale pereţilor vor fi calculate in funcţie de condiţiile climatice ale zonei unde va fi amplasata construcţia, iar soluţia constructiva va fi adoptata conform solicitărilor clientului.
Condiţiile climatice locale vor determina de asemenea tipul de membrane si modul lor de instalare. Folia exterioara are in principiu rolul de a bloca apariţia curenţilor de aer prin perete, care ar diminua foarte mult proprietăţile izolatoare ale acestuia. Folia exterioara este impermeabila la apa, insa permeabila pentru vaporii de apa, astfel ca peretele poate "respira". Foarte importanta este membrana care blochează sau intarzie trecerea vaporilor de apa, ea determinând umiditatea interioara. Este foarte important pentru a asigura atat condiţii de temperatura si umiditate optime, dar si pentru mărirea duratei de viata a construcţiei, ca aceasta folie sa fie aleasa si montata in urma unor calcule termodinamice, in funcţie de condiţiile specifice. De multe ori este necesara folosirea unei membrane semipermeabile la vaporii de apa, iar alteori este necesara poziţionarea unei astfel de mebrane chiar in partea exterioara a peretelui.
Din punct de vedere fonic, o casa din lemn este mediu-izolatoare. Atunci cand zona de amplasare este puternic poluata fonic, putem adauga pereţilor materiale suplimentare, cu rol fonoizolant, sau putem adopta soluţii constructive speciale, in care se realizează separarea fonica a celor doua suprafeţe ale peretelui.
Instalaţiile electrice vor fi realizate respectând toate standardele pentru construcţiile din lemn (din România si UE) asigurând un maxim de securitate si va fi realizata de electricieni autorizaţi.
Desi structura portanta din lemn este combustibila, datorita configuraţiei speciale a peretelui acest lucru nu este un motiv de ingrijorare. In SUA lemnul utilizat in construcţii nu se ignifugheaza. Insa la cererea beneficiarului putem trata elementele din lemn folosite cu soluţii speciale de ignifugare, care au avantajul de a-l proteja si de acţiunea dăunătoare a unor insecte, insa poate prezenta dezavantajul unor emisii de vapori dăunători. Vata minerala care umple spatiile dintre dulapi este un material foarte rezistent la foc, iar materialele de placare, OSB, siding, etc. sunt si ele concepute astfel incat sa ofere o rezistenta la aprindere, dar si la propagarea focului. Rezistenta la foc uzuala a peretelui de acest tip, neignifugat, este cuprinsa intre 40 si 90 de minute, funcţie de materialele utilizate.
Prin intermediul firmei noastre beneficiaţi de cele mai bune si sigure opţiuni constructive, care vor conferi locuinţei Dumneavoastra un maxim de calitate, confort si siguranţa!
3. Montaj Învelitoare Acoperiş
a. Învelitoare acoperiş
Invelitoarea unei locuinte reprezinta prima linie de aparare impotriva capriciilor naturii. Pe langa proprietatile ei hidrofuge, asigura si o buna izolare termica. Gama larga in care sunt fabricate, de la traditionala tigla ceramica si pana la cele mai moderne si complexe sisteme de invelitori, fac ca alegerea sa nu fie una usoara. Fiecare tip de invelitoare are calitatile si dezavantajele sale, noi fiind nevoiti sa decidem ce caracteristici trebuie sa intruneasca cea care se potriveste cel mai bine locuintei noastre. Esteticul oferit este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere.
Ţigla ceramică e grea...
Fabricata din argila amestecata cu apa, uscata la aer si arsa in foc, a rezistat pe piata invelitorilor si continua sa o faca datorita faptului ca poate fi folosita pentru orice fel de acoperis (nou sau refacut). Mediul inconjurator are o influenta redusa asupra lor, datorita rezistentei mecanice mari (poate suporta greutatea zapezii sau a ghetii), rezistentei la foc, inghet, acizi (ploaie), baze (murdarie), materiale alcaline si radiatii ultraviolete. Printre calitati mentionam si faptul ca nu are emisii poluante, asigura o aerisire buna, permite evacuarea vaporilor de apa si are o durata de viata de pana la 150 de ani.
Montarea acestui tip de tigla este realizata pe sipci orizontale, iar datorita greutatii ei (pana la 5 kg/bucata), capacitatea portanta a sarpantei trebuie sa fie mare. Nu trebuie neglijate nici accesoriile, respectiv tiglele de coama (muchie), elementele de aerisire sau cele de fixare. Sistemele de strapungere a acoperisului asigura solutii pentru trecerea antenei, tubulaturii de aerisire a bucatariei sau grupului sanitar. Gama variata de modele si culori in care puteti gasi pe piata tiglele ceramice, poate satisface si cele mai exigente pretentii, oferind locuintei dumneavoastra un aspect placut care sa va reprezinte.
...iar ţigla metalică e uşoară
Rezistenta si greutatea mica fac din tigla metalica un concurent acerb in "lupta" pentru cea mai buna invelitoare. Fiind usoara (aproximativ 4,5 kg/mp) si datorita unui sistem eficient de prindere, poate fi montata pe sarpante cu capacitati portante mai mici, in acest fel contribuind substantial la diminuarea costurilor cu structura de rezistenta. Fixarea este realizata cu suruburi autofiletante pe structura de sipci si contrasipci din lemn, rezultand o invelitoare cu un grad ridicat de etanseitate. Durata lor de viata poate depasi 50 de ani.
Acest tip de invelitoare este fabricat din otel zincat la cald si protejata pe ambele fete impotriva coroziunii cu un sistem multistrat care ajuta si la mentinerea in timp a culorii. Cateva dintre accesoriile necesare montarii invelitorii sunt: coama profilata, garnitura de coama, bordura fronton, inchiderea la perete, banda hidroizolatoare, buretele expandat, dolia, parazapezile, suruburile de fixare. Montajul tiglei metalice se face pe rigle suport de dimensiuni minime 35 x 50 mm, din lemn uscat, amplasate perpendicular pe rigle verticale de 20 x 40 mm. Distanta dintre riglele suport este de 40 cm. La montarea acestora este necesar sa se respecte suprafata lor plana cu abateri de maxim 1 cm. Pentru impregnarea partilor acoperisului din lemn se folosesc numai substante care nu ataca invelitoarea su nici folia. Fixarea tiglelor metalice se poate incepe atat din partea stanga, cat si din partea dreapta a acoperisului. Este important ca prima fasie de invelitoare sa fie fixata perpendicular pe muchia de jgheab, deoarece o eroare in aceasta etapa de montaj poate afecta aspectul general al acoperisului. Pentru ajustarea placilor, fixarea de structura, imbinarea elementelor care compun acoperisul, este necesar sa se foloseasca uneltele potrivite: foarfece manual sau electric pentru tabla, surubelnita cu turatie variabila, fiind interzisa folosirea polizorului unghiular.
Daca doriti sa refaceti acoperisul vechi sau sa montati o invelitoare peste sarpanta unei case de vacanta ori cabane din lemn noi, veti descoperi ca aceasta varianta este utila si avantajoasa. Dintre toate materialele folosite pentru invelitori, tabla imbina cel mai bine calitati precum: rezistenta, flexibilitatea, eleganta, greutatea redusa si usurinta de montare.
b. Ţigle din beton
Acestea sunt produse din amestec de materii prime naturale precum: nisip de cuart spalat si sortat, ciment si coloranti pe baza de oxizi de fier, amestec dozat in proportii variate. Au o absorbtie mica de apa, ceea ce influenteaza pozitiv durata de viata a materialului, dupa turnare ele aflandu-se intr-un proces continuu de intarire, care dureaza aproximativ 80 de ani. "Viata" tiglelor din beton depaseste, de obicei, 100 de ani. Garantia acordata de producatori este, in general, de 30 de ani. Gama de culori e variata. Rezistenta deosebita a materialului face din tigla de beton unul dintre cele mai bune materiale de invelitori. Sunt mai grele decat tiglele ceramice.
c. Şindrile şi membrane bituminoase
Sunt la fel de bine utilizate atat pentru acoperirea cladirilor comerciale si industriale, cat si a imobilelor de locuinte, case de vacanta sau simple constructii utilitare cum ar fi garaje, ateliere, cabane, umbrare de gradina. Aceste tipuri de invelitori se gasesc fie sub forma de placi ondulate impregnate cu bitum, fie sub forma de placi bituminoase tip sindrila. Datorita calitatilor pe care le indeplinesc (rezistenta, flexibilitate, elasticitate), invelitorile bituminoase se utilizeaza la acoperirea unei game diverse de constructii. Greutatea lor mica nu implica o structura grea a sarpantei, permitand o instalare simpla si rapida chiar si pe un acoperis vechi, deja protejat de o membrana inca in buna stare. Compozitional, sunt realizate din bitum armat cu fibra de sticla, culoarea fiind determinata de varietatea granulelor ceramice.
Ca o consecinta a profesionalismului si experientei dobandite, ne putem lauda cu realizarea unui parteneriat cu furnizorul nr. 1 de materiale de constructii si finisaje, Arabesque, de la care am obtinut exclusivitate pentru montajul de invelitori. Prin derularea contractului de exclusivitate, firma noastra a montat peste 50.000 de mp de invelitori, portofoliu alcatuit din scoli, camine culturale, mansardari blocuri, sedii de firma, spalatorii auto, pensiuni, hale de productie, imobile persoane fizice.